Grčki opisi, prljavi komadi: Pregledali smo ponudu na Zarinoj Resell stranici

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ŠPANJOLSKI modni div Zara proširio je svoju uslugu prodaje, popravka ili doniranja rabljene odjeće na nekoliko europskih zemalja od 12. prosinca, pa tako i na Hrvatsku. Na hrvatskoj Zarinoj stranici pojavila se Pre-Owned sekcija.

Nova stranica ima par odjeljaka, uključujući onaj za popravak, prodaju/kupnju i doniranje. Popravak se može dogovoriti online ili u trgovini. Ako se popravak zakazuje online, onda se treba ispuniti obrazac na stranici.

Zara će potom organizirati prikup paketa, a nakon popravka će ga dostaviti natrag. Najveća težina paketa je 5 kg, a troškovi dostave su 5.50 eura. Slična je procedura i kod doniranja, isto se može odraditi online ili se ono što se želi donirati može odnijeti u trgovinu. S time da se prikup paketa kod kuće naplaćuje, i to 1.95 eura. 

Ako vas je zanimalo što Zara radi s doniranom odjećom – donira je dalje ili reciklira. “Sva oporabljena odjeća predaje se lokalnim organizacijama koje ju klasificiraju po stanju i kvaliteti. Ta se odjeća donira ljudima suočenima s rizikom od isključenosti, prodaje se u trgovinama rabljenom odjećom ili se reciklira. Prihodi su namijenjeni društvenim projektima ovih organizacija”, stoji na stranici. 

Pregledali smo ponudu platforme za preprodaju

Što se tiče prodaje preko Zarine stranice, potrebno je napraviti račun, pronaći Zarin komad koji želite prodati u sklopu kataloga, dodati kratak opis, uploadati fotke i odrediti cijenu. Kada vaš artikl bude prodan, Zara ga preuzima na vašoj adresi.

“Možete prodavati sve Zara artikle kupljene online ili u bilo kojoj od naših trgovina, osim sljedećeg: donje rublje, kupaći kostimi, čarape, ukrasni predmeti, paketi odjeće, kozmetika i Zara Home artikli (osim odjeće i obuće)”, stoji na stranici. 

Za kupnju komada je isto potrebno napraviti račun na Zarinoj stranici. “Osim iznosa proizvoda koje kupite na Zara Resell, ovo su dodatni troškovi koje ćete morati snositi:

  • Troškovi transakcije: 1 EUR fiksnog troška plus 5% iznosa svakog proizvoda.
  • Troškovi prijevoza: cijena prijevoza primjenjuje se na svaku dostavu i ovisi o tome je li riječ o nacionalnoj ili međunarodnoj dostavi. Ako u svoju narudžbu uključite proizvode različitih prodavatelja, uzimat će se u obzir različite vrste dostave”, stoji na stranici. 

Cijene rabljenih komada se kreću već od 1 eura

Sada kada smo pokrili sve bitne informacije, odlučili smo i pregledati ponudu Pre-owned Resell stranice. Izgled same stranice vrlo je sličan Zarinom web-shopu, ima više kategorija – za žene, muškarce i djecu – a u ponudi se može naći svašta – od kaputa, haljina, hlača, torbi do obuće. Cijene se kreću od 1 eura naviše. 

No nisu svi komadi u dobrom stanju. Tako je npr. body za 1.99 eura prljav, što je naglašeno u oglasu – ali na grčkom. Doduše, valja naglasiti da se može kliknuti na prijevod na stranici, ali bilo bi jednostavnije da je sve odmah na engleskom. 

U nešto boljem je stanju pamučna majica na pruge koja se prodaje za 2 eura, iako je prilično zgužvana. No ima i komada zbog kojih vrijedi “kopati”. Tako se nikad nošen bijeli top prodaje za 3 eura.

Visoke kožne tenisice u veličini 40, nove i nikad nošene, prodaju se za 19.99 eura. Vuneni kaput s ovratnikom na preklop u M veličini prodaje se za 90 eura, u opisu stoji da je “kao nov”. Crna torbica s istim opisom prodaje se za 30 eura. 

Pregledali smo i ponudu muških komada, kod njih je situacija slična – neki su komadi zgužvani, neki u boljem, neki u lošijem stanju, ali našli smo i nekoliko komada vrijednih pažnje. Izdvojili smo ih par niže, poput sive majice dugih rukava za samo jedan euro, nošenih espadrila za osam eura i dva nova komada s etiketom – bijelih tenisica za 20 eura i kaputa za 30 eura.

Hoćete koristiti Zarinu platformu?

Stranica podsjeća na buvljake – mora se “kopati” da bi se našlo dobrih komada. No postoji opcija filtriranja rezultata i možete odabrati da vam se prikažu samo novi komadi s etiketom ili oni koji izgledaju kao novi. 

Fotografija komada na prednjoj stranici može zavarati i stvoriti dojam da je u puno boljem stanju nego što zapravo je, a to se otkrije tek kada se na njega klikne i dođe do fotografija oglašivača. Planirate li kupovati/prodavati preko Zarine Pre-owned platforme?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *