Japanac nije razgovarao sa suprugom 20 godina. Otkriveno je i zašto

STALNO se iznova raspravlja o ključu dugog i uspješnog braka. Iako bi dobra komunikacija mogla biti jedna od glavnih odlika u većini slučajeva, japanski je par uspio ostati u braku dva desetljeća bez da su razgovarali jedno s drugim, piše Bright Side.

Veza Otoua Katayame i njegove supruge Yumi iz regije Nara prošla je kroz težak period koji je trajao dva desetljeća. 

Otou Katayama ustrajao je u tihom suživotu sa svojom djecom i ženom. Unatoč naporima Yumi Katayame da se uključi u razgovor sa svojim suprugom, on joj nije smisleno odgovarao. Umjesto toga, njezin je suprug neverbalnim signalima, poput gunđanja i kimanja glavom, izrazio odobravanje ili neodobravanje.

Bio je ljubomoran jer nije dobivao pažnju

Šokantno, ženi nikada nije palo na pamet zatražiti razvod ili rastavu. Par je čak dočekao treće dijete unatoč tome što Otou Katayama nije progovorio ni riječ sa svojom suprugom.

Nekoliko godina kasnije, suprug je razjasnio motive iza tog tretmana prema ženi. Katayama je vjerovao da ne dobiva dovoljno pažnje od svoje žene. Otou je osjećao da je sva briga njegove žene usmjerena prema njihovoj djeci.

Isprva se samo durio zbog situacije. No to se kasnije pretvorilo u ljubomoru na njegovu djecu i ljutnju na suprugu koja je bila vrlo angažirana u odgoju njihovih potomaka. Možda malo previše uključena za Katayamin ukus.

Napokon progovorio sa svojom ženom

Nakon 20 godina, sada već odrasla djeca japanskog para odlučila su konačno učiniti nešto po pitanju situacije kod kuće. Obratili su se TV emisiji da im pomogne riješiti sukob između svojih roditelja. TV Hokkaido odlučio je pomoći djeci da napokon čuju svog oca kako se obraća njihovoj majci.

Djeca su priznala da se ne sjećaju da su ikada čula razgovor svojih roditelja. TV Hokkaiod organizirao je susret Otoua i Yumi u parku u kojem su prije mnogo godina imali svoj prvi spoj. 

Nakon početnog oklijevanja, Otou Katayama je konačno uspio uputiti nekoliko riječi svojoj ženi Yumi. Katayama je objasnio svojoj supruzi da je znao da ju je njegova šutnja povrijedila. Također je izrazio zahvalnost Yumi što je bila uz njega tijekom dva desetljeća šutnje koja je tog dana napokon završila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *