Blizanke razdvojene pri rođenju ponovo se susrele nakon 19 godina zbog – TikToka

BLIZANKE koje su bile razdvojene pri rođenju ponovno su se ujedinile gotovo dva desetljeća kasnije, zahvaljujući – TikToku. Možda jednako šokantno, neobična priča o njihovom razdvajanju uključuje čak i lanac posvajanja na crnom tržištu.

U studenom 2021. Ani Sartanii, 21-godišnjoj stanovnici Georgije, prijatelj je poslao video s TikToka koji je prikazivao ženu plave kose koja joj je nevjerojatno nalikovala, izvijestile su talijanske novine La Repubblica.

Prijatelj ju je pitao zašto je obojila svoju kosu u plavo – u tom je trenutku iznenađena djevojka istaknula da to nije ona. U nadi da će dobiti neke informacije o svojoj misterioznoj dvojnici, Sartania je objavila video u Facebook grupi u nadi da će je netko prepoznati.

Naravno, njezine molitve su uslišane nakon što je prijatelj misteriozne žene, blizanke koja je kasnije identificirana kao Tako Khvitia, primijetio objavu i poslao Sartanii kontakt podatke za nju. Stupile su u kontakt preko telefona i saznale istinu.

Otac ih prodao jer je mislio da nisu njegove

Otuđene sestre ponovno su se susrele prije dvije godine na mostu Rustaveli u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju. “Svako ljudsko biće ima svoj vlastiti miris”, rekla je Sartania dok je razmišljala o njihovom ponovnom povezivanju.

“Kad sam je zagrlila, osjetila sam bliskost. Zatim glas, kao da sam već znala kakav ona glas ima”, opisala je. Ponovno okupljanje označilo je kraj bizarne sage koja je započela 19 godina ranije, 20. lipnja 2002., kada je njihova rođena majka, Aza Shoni, rodila blizanke u malom selu Kirtskhi.

Nažalost, zbog porođajnih komplikacija, majka je pala u komu. U međuvremenu, njezin suprug, Gocha Gakharia, s kojim je već imala troje djece, dugo je bio uvjeren da blizanke nisu njegove i odlučio je ilegalno prodati Ano i Tako obiteljima koje žive u različitim dijelovima Gruzije.

Kao rezultat toga, Ano je otišla živjeti u Tbilisi, dok je njezina sestra završila 400 kilometara dalje u Zugdidiju, gradu u zapadnoj Gruziji. Obje su odrasle nesvjesne postojanja jedna druge. Unatoč tome, poput sestara u filmu Zamka za roditelje iz 1998., Gruzijke su imale sličan odgoj.

Upoznale majku, ali oca ne žele

Obje su se rano uključile u ples. Zapravo, u dobi od 11 godina, obje su se sestre natjecale na istom plesnom natjecanju u gradu Tako, gdje su neki članovi publike primijetili jezivu sličnost, ali nitko nije spojio dva i dva.

Danas su sestre nerazdvojne i često objavljuju Instagram storyje kako putuju zajedno i rade druge aktivnosti dok nose iste odjevne kombinacije. Nedavno su njih dvije su u istim motociklističkim jaknama otputovale u Leipzig u Njemačkoj, gdje im živi biološka majka. 

Tamo su otputovale kako bi snimile film o svom životu. Odbile su upoznati svog oca, čiju su vezu potvrdile putem DNK testa. “Sada želi odnos s nama”, izjavila je Ano pa dodala: “Ali to se nikada neće dogoditi.”

Inače, Ano i Tako samo su dvije od mnogih žrtava zloglasnih gruzijskih lanaca nezakonitih posvajanja, u kojima je između 1950. i 2006. godine prodano 100.000 djece u zemlji, izvijestila je La Repubblica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *