20-godišnjaci, žao nam je – ove ćete stvari shvatiti tek u 30-ima

STARENJE može biti zastrašujuće ljudima na mnogo načina. Realno, što očekivati od nečega što nikad nisi iskusio? Netko je na Redditu postavio pitanje: “Što ste shvatili nakon što ste napunili 30?”, a u komentarima se našao velik broj mudrih odgovora. Mnogi su pisali kako su shvatili da “s 20 godina nisu znali gotovo ništa” i možda mlađe generacije naveli na razmišljanje.

Početak života

“30-e su za mene bile početak života. Značajnije stvari su mi se dogodile otkako sam navršio 30 (33 godine imam sada) nego dok sam bio mlađi.”

Tijelo

“Ljudsko tijelo je nevjerojatno otporno, ali pamti ono što si mu učinio u svojim 20-ima, pa se u 30-ima osveti za sve.”

Aktivnosti

“U 30. godini shvatio sam da me povratak kući nakon dugog radnog dana, krevet, pizza i mir više ispunjavaju od bilo koje veze, hobija ili događaja u kojem sam ikad sudjelovao.”

Očekivanja

“Tajna sreće su niska očekivanja. Nemojte se osjećati prisiljenima živjeti u skladu s očekivanjima drugih. Ne morate biti glavni zabavljač u svakom društvu. Samo se nosite sa stvarima onakvima kakve jesu.”

Način življenja

“Počela sam živjeti tek u 34. godini. Prekinula sam dugogodišnju vezu i prvi put se odselila iz države. Sada sam nomad s punim radnim vremenom, selim se svaki tjedan od listopada 2020. i osjećam se živom. Moje dvadesete mi se sada čine smiješnima.”

Znanje

“Iako sam mislio da s 20 znam sve, nisam imao pojma ni o čemu. S 40 shvatiš da si s 30 još uvijek bio prilično naivan, ali ni blizu kao u 20-ima.”

Štednja

“S 30 sam shvatio da je vrijeme za zabavu gotovo i stvarno sam trebao početi graditi život i pripremati se za budućnost. Imao sam dobar posao i zarađivao prilično dobar novac, ali nisam štedio. Da nisam napravio drastične promjene, ne bih uopće uspio. Bio bih na istom mjestu sljedećih 10 godina. Život je sada TOLIKO bolji.”

Odnos s ljudima

“Shvatila sam da ljudima zapravo nije stalo do tebe osim ako im nisi od koristi. Stvarno moraš naučiti paziti na sebe i shvatiti tko je iskren. Trebalo mi je 30 godina da shvatim da ne misle svi na mene onoliko koliko sam ja mislila na njih.”

Izgled

“Ovo je moje tijelo i ne želim više trošiti vrijeme pokušavajući ga promijeniti. Neki dan sam shvatila da nikada neću imati  ‘idealno’ tijelo jer jednostavno nisam tako građena. Rodila sam dvije bebe. Redovito vježbam i uživam u tome. To mi je dovoljno.”

Stav

“Najjača moć koju imam je stav. Mogu doslovno otići kad hoću. Ne sviđa mi se kako se netko ponaša prema meni – mogu jednostavno otići kući. Ne sviđa mi se atmosfera – mogu jednostavno otići. Moj tata me tretira kao smeće – ne moram ga više nikada kontaktirati.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *